Mészáros M1 Szerviz Kft. Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A ChatGPT ma már a Volkswagen számos modelljében elérhető
2024.08.07.
Aktuális

A ChatGPT ma már a Volkswagen számos modelljében elérhető

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Sed posuere consectetur est at lobortis. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

kep

Kai Grünitz, a Volkswagen igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja szerint: "A Volkswagen teljes ügyfélköre számára elérhetővé kívánja technológiáit, és volumengyártóként erre lehetőségünk is van. A ChatGPT hangasszisztensünk háttérrendszerébe való zökkenőmentes integrálásával mindennapi hozzáférést kínálunk járműveink vezetőinek a mesterséges intelligenciához. Ezáltal is hangsúlyozzuk termékeink innovatív jellegét."


A Volkswagen jelenlegi modelljei az IDA online hangasszisztens által már most lehetővé teszik az infotainment-, a navigációs és a klímarendszer irányítását. A jármű különböző témákban feltett kérdésekre is képes válaszolni. A ChatGPT bevezetésével, azonban a lehetőségek jelentősen bővültek: Az MI tájékoztatást tud nyújtani például turisztikai látványosságokról vagy épp focimeccsekről, de akár matematikai feladatokat megoldásában is segédkezhet. Mindez intuitív módon működik, a járművezető természetes beszéddel szólhat az asszisztenshez, anélkül, hogy az útról levenné a szemét.


Egyszerű használat új fiók létrehozása nélkül. A Volkswagen VW Connect vagy VW Connect Plus fiókkal rendelkező ügyfelei a megszokott módon, új fiók létrehozása és új alkalmazás telepítése nélkül használhatják az IDA hangasszisztenst. A digitális asszisztens a "Hello IDA" mondattal vagy a kormánykerék megfelelő gombjának megnyomásával aktiválható. Csak olyan kérdést továbbít a Volkswagen rendszere (anonim formában) a mesterséges intelligenciának, amelyet ő maga nem képes megválaszolni. A válaszok ilyenkor is a Volkswagen ismerős hangján hangzanak el. A ChatGPT egyáltalán nem kap hozzáférést a jármű adataihoz. A maximális adatvédelem érdekében a kérdések és a válaszok azonnal törlődnek. Az online hangasszisztenst a Volkswagen alkalmazás beállításaiban, vagy az infotainment rendszer adatvédelmi beállításaiban lehet kikapcsolni.


Öt nyelven elérhető technológia. A Volkswagen 2024 januárjában mutatta be a CES 2024 elektronikai szakkiállításon első olyan járműveit, amelyekben a ChatGPT‑t az IDA hangasszisztensbe integrálták. A technológia jelenleg az (amerikai és brit) angol, spanyol, cseh és német nyelven érhető el. A technológia Volkswagen járművekben való használatát az autóipari MI megoldások világpiac‑vezető vállalatával, a Cerence Inc.-kel való együttműködés, valamint a cég Cerence Chat Pro nevű programja tette lehetővé, amely különféle forrásokat használ (beleértve a ChatGPT‑t is) annak érdekében, hogy az IDA gyakorlatilag minden kérdésre a lehető legpontosabb és legrelevánsabb választ tudja adni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.